/

Zwemlessen Groep 1

De Pinguïn - Waterwennen

Deze lessenreeks omvat 10 lessen gedurende 1 trimester voor kinderen vanaf 4 jaar.

De lessen zijn bedoeld als een eerste kennismaking met het zwembad en het water. In de loop van de lessenreeks leren de kinderen specifieke basisvaardigheden zoals drijven, stuwen, …

De lessen worden hoofdzakelijk gegeven in het instructiebad en voor een klein deeltje in het groot bad. De kinderen krijgen een witte badmuts.

Het doel van watergewenning is kleuters spelenderwijs vertrouwd te maken met het water en hen zo over de drempel van watervrees te helpen.

Het kind beleeft onvergetelijk water- en zwemplezier waarbij hij/zij snel de opgestelde vaardigheden onder de knie zal hebben.
Bij waterwennen werk je vooral op individuele elementen: romp, ledematen of hoofd. Deze fase is nodig om waterangst weg te werken en de omgeving van het water goed te leren kennen door te drijven en onder water te bewegen. 

EZVZ Evergemse Zwem Vereniging Zwemmen - Zwemlessen
EZVZ - zwemlessen

Eerste zwemles

Bijkomende info

Wanneer mag een kind naar groep 2?

Hoofddoel:
Geen schrik van water, boven en onder water
Kunnen drijven (ster) rug/ buik
Waarom?
De kinderen leren in groep 2 zelfstandig, (uiteindelijk) zonder hulpmiddelen op rug drijven en voortbewegen, met beenbeweging crawl.
Dit lukt niet wanneer je kind schrik heeft.
Besluit:
Daarom is het vaak aan te raden in het belang van je kind om groep 1 eens extra te doen, zodat uw kind hierna vlot door de andere groepen
kan gaan.
Groep 1 is de basis voor alle andere groepen.

Inschrijving en betaling

Ontdek de praktische informatie over onze zwemlessen voor groep 1 en verdere informatie voor het inschrijven tot onze club, het lidgeld en de betaling.

Fred brevet - zeepaardje

Fred brevet - pinguin

EZVZ Evergemse Zwem Vereniging Zwemmen logo
Ontdek onze overige groepen >

VRAGEN?

Heeft u vragen over onze zwemlessen?